Vanencompetitie

Tijdens de les hebben we verschillende keer de vraag gekregen wanneer gaan we naar wedstrijden. Bij Karate is het belangrijk dat je eerst de basis leert voordat je naar wedstrijden gaat een daarom gaat daar meestal wel een paar maanden tot een jaar overheen.

Hoe werkt competitie bij karate?
In Nederland is er geen landelijke competitie zoals bij bijvoorbeeld voetbal. Je hebt een Nederlands Kampioenschap, een Open Nederland kampioenschap, regionale toernooien, een vanencompetie en vaak organiseren verenigingen zelf een clubkampioenschap.

Aansluiting regionale Vanencompetitie
Om onze leden de mogelijkheid te geven om ervaring op te doen met wedstrijden hebben we aansluiting gezocht bij de regionale vanencompetie vanuit de bond.  De Vanencompetitie is voor beginnende jeugd (6-17 jaar) bedoeld om de drempel tot deelname aan wedstrijden te verlagen.

Plezier staat voorop
Op deze competitiedagen kunnen jeugdkarateka’s deelnemen aan kata en kumite wedstrijden. Zowel bij goede als bij slechte prestaties ontvangen de kinderen punten. Het accent ligt daarom niet op winnen, maar op het opdoen van ervaring in een plezierige en veilige omgeving. De beloning voor de inzet wordt tastbaar gemaakt door de punten over de verschillende competitiedagen op te tellen en te koppelen aan vaantjes in de kleuren van de verschillende banden. Bovendien ontvangen alle kinderen elke competitiedag een diploma met daarop het aantal behaalde punten.

Wanneer?
De eerste competitie waar we zullen aansluiten zal waarschijnlijk eind april plaatsvinden. De precisie datum is nog niet bekend en kunnen we daarom nog niet communiceren. Zodra we dit weten dan zullen we dit kenbaar maken via Facebook, de mail en via de les. Mocht je eerder al vragen hebben bel ons gerust of vraag het voor of na de les.

Geef een reactie