Nieuw – FUNCTIONEEL training onder begeleiding van een fysiotherapeut en fitnesstrainer

Vanaf januari slaan de Budo Fabriek en David de Bruijn Fysiotherapie de handen ineen om mensen met gezondheidsklachten en chronische klachten in beweging te zetten. Een speciaal fitnessaanbod waarbij je in kleine groepen onder begeleiding van een fysiotherapeut en een ervaren fitnesstrainer aan de slag gaat om je gezondheid en fitheid te verhogen. 

Trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut
Vaak zie ik dat mensen net niet mee kunnen in het reguliere aanbod, omdat ze bepaalde gezondheidsklachten hebben. Van schouder- en rugklachten tot chronische klachten waarbij persoonlijk aandacht en de juiste oefeningen en inspanning erg belangrijk is. Met deze samenwerking kunnen we dat leveren en kunnen we mensen fitter maken en de juiste aandacht geven. Aldus David de Bruijn, fysio- en manueel therapeut. 

Het aanbod
Functioneel Training is een small groep training waarbij je in 60 minuten je hele lichaam traint. Kenmerkend van deze training is dat je alleen functionele oefening gebruikt. Hiermee bedoelen we oefeningen die je in het dagelijks leven ook gebruikt. Geen fitnessapparaten maar oefeningen zonder toestellen waarbij je vaak een groot deel van je lichaam gebruikt. De training bestaat uit een spanning verlagende stretchoefeningen, core-trainingen, spierversterkende oefeningen en cardio om je energieniveau te verhogen. 

Opstap naar de reguliere lessen
In september zijn we gestart met onze functioneel training en in kleine groepen helpen we mensen gericht hun doel te behalen. Vaak gebruik we krachttraining om mensen af te laten vallen. Maar de laatste tijd krijgen we vaak terug horen dat mensen juist willen trainen om dagelijks fitter te worden. Om gewoon lekker met hun kinderen of kleinkinderen te kunnen spelen. De reguliere training is dan vaak net te zwaar en daardoor haken mensen af. Met deze laagdrempelige les kunnen we mensen echt helpen dagelijks fitter te worden. Als dit lukt dan is de stap na een normale les snel gemaakt. Aldus Danny Rijnhout, eigenaar en trainer van de Budo Fabriek. 

Tijden en locatie
De lessen worden verzorgd in de Budo Fabriek in Arkel gevestigd op Vlietskade 7002B (naast de Jysk).  De lessen starten op dinsdagochtend om 10:30. Naast de ochtendtraining zal er in de toekomst ook een training in de avond starten.  

Meer informatie
Voor meer informatie over de lessen en de tijden kun je terecht op www.budofabriek.nl of contact opnemen met Danny Rijnhout via 06-48368200.  Twijfel je of je al kunt sporten in verband met gezondheidsklachten neem dan gerust contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat mogelijk is. 

Geef een reactie