Update maatregelen corona virus

Gisteren bereikte ons het besluit van de minister met gemende gevoelens. Ja, natuurlijk zijn we blij dat jeugd weer mag gaan trainen en gelukkig kunnen we iets. Maar helaas moet de sportschool verder t/m 19 mei gesloten blijven. Daarnaast mag de jeugd alleen buiten trainen en is er nog veel onduidelijkheid wat wel en niet mag.

Ik had gehoopt beter nieuws te mogen brengen. Ik had gehoopt om in kleine groepen weer aan de slag te kunnen. Ik had vooral gehoopt iedereen weer te kunnen zien. Want het ergste mis ik de gezelligheid binnen de sportschool en dus jullie!

De steun van de afgelopen weken heeft ons enorm geholpen en geeft veel energie om door te gaan. Ik zal ook alles blijven doen wat ik kan om je te laten bewegen. Dit kan alleen met jouw steun en ik hoop dat je ook t/m 19 mei mij blijft steunen. Tot 19 mei zitten wij niet stil want naast het slechte nieuws heb ik ook goed nieuws!

NIEUWS……WE GAAN VERBOUWEN

Afgelopen maanden zijn we al bezig geweest met plannen om te gaan verbouwen of verhuizen. Binnen onze huidige locatie lopen we tegen grenzen aan. We hebben besloten om te gaan verbouwen binnen de huidige locatie en hebben afgelopen weken hard gewerkt aan een verbouwingsplan. Dit plan en de financiering ervan is goedgekeurd door de bank en we kunnen per direct gaan starten. We gaan de tijd die we dicht zijn dus gebruiken om de sportschool verder uit te breiden.

Wat gaan we doen:

 1. De ingang wordt verplaats naar de achterkant van het pand zodat we kinderen veiliger naar binnen en naar buiten kunnen laten gaan;
 2. De lounge gaat naar de achterkant van het pand en wordt groter (inclusief bar);
 3. De kleedkamers gaan naar achteren en worden groter (3m bij 4m) en krijgen waarschijnlijk een douche;
 4. Er komt een tweede vloer van 21 meter lang waardoor we een tweede zaal realiseren. De vechtsportvloer gaat dan naar boven op de 1e verdieping;
 5. De fitnessruimte gaat naar voren en wordt 2x zo groot;
 6. Er komt een boks zakken rails met ruimte voor 8 tot 10 boks zakken.

Met jullie steun kunnen we straks nog meer lessen aanbieden en hebben we nog meer mogelijkheden. Door de verbouwing kunnen we op een avond dubbel plannen en hebben we meer ruimte om te bewegen. Jullie steun van de afgelopen weken wordt dus beloont en ik zal keihard werken om ervoor te zorgen dat jullie na 19 mei hiervan kunnen genieten. Natuurlijk kan ik dit niet alleen, dus als er vrijwilligers willen helpen met klussen dan ben je meer dan welkom. Hier zal ook nog een oproep voor volgen.

DE JEUGD MAG WEER IN GROEPSVERBAND SPORTEN

Vanaf 29 april mag de jeugd weer gaan sporten in groepsverband buiten. Dit roept nog veel vragen op en weten nog niet precies wat wel en niet mag.

Wat weten we wel:

 • Kinderen t/m 12 jaar mogen buiten onder begeleiding in groepsverband sporten. Dit zonder de restrictie van 1,5 meter.
 • Jongeren van 13 t/m 18 jaar mogen buiten onder begeleiding in groepsverband sporten. Voor deze leeftijd geld de restrictie van 1,5 meter afstand. Contactsport is dus niet toegestaan. Voor kickboksen en karate zou je dus wel kunnen werken met schaduwboksen en technische trainingen zonder partner;
 • Sporten mag alleen buiten gebeuren;
 • Ouders mogen niet langs de kant;
 • De kinderen moeten omgekleed naar de sportles (kleedkamers bij sportverenigingen mogen niet gebruikt worden).

Met wat we nu weten is het nog maar de vraag of we vanuit de sportschool lessen aan mogen bieden aan de jeugd. Ik weet namelijk niet of we zomaar op de open ruimte lessen aan mogen bieden. Daarnaast moeten we nog een puzzel leggen over waar en wanneer we lessen aan gaan bieden als dit mag. Vandaag heb ik contact gehad met de gemeente en zij geven hier morgen in de loop van de dag duidelijkheid over. Wij zullen ons aankomende dagen gaan beramen op hoe en waar wij weer kunnen starten. Zodra we hier een besluit over genomen hebben sturen we een aparte nieuwsbrief. Geloof me wij willen graag zo snel mogelijk starten, maar het moet wel veilig kunnen. In de openbare ruimte ben ik verantwoordelijk en dus wil ik ook zorgen voor een goede opzet. Een opzet waar kinderen veilig kunnen sporten en ik deze veiligheid ook kan garanderen. Daar breken wij dus aankomende dagen ons hoofd over. Tips zijn meer dan welkom!

VOOR SENIOREN BLIJVEN DE REGELS T/M 19 MEI GEHANDHAAFD

De regels voor de senioren zijn dat er niet gesport mag worden in groepsverband. Deze regels zullen we blijven volgen en dit betekend dat de sportschool dicht blijft.

Wat mogen we wel en blijven we doen:

 • Online lessen uitzenden via Zoom
 • De Pro functie beschikbaar stellen waardoor je gebruik kan maken van +5000 workouts die je thuis kunt doen
 • Wat gaan we extra doen:
 • Je kan een online coaching aanvragen en dan maken we op maat schemas. Voor de Black Label leden doen we dit kosteloos. Leden met een White Label kunnen tijdelijk hun abonnement upgraden om van deze mogelijkheid gebruik te maken.
 • We gaan 1-1 trainen. Het is mogelijk om tegen gereduceerd tarief Personal Training te krijgen. We gaan dan 1-1 via Zoom aan de slag en je krijgt direct persoonlijke coaching.
 • Wil je extra coaching of 1-1 training laat het ons dan weten via danny@budofabriek.nl mogelijk kunnen we ook 1-1 buiten of thuis trainen. Dit mag namelijk wel.

Wat betekent dit voor de contributie:
Zoals eerder al gecommuniceerd laten we de contributie voor de maand mei gewoon doorlopen. We kunnen alleen de sportschool blijven draaien als jullie ons steunen. We krijgen nul compensatie van de overheid en kunnen alleen blijven bestaan met jullie steun.

Wat krijg je terug voor deze steun:

 • Als je een 1x per week abonnement hebt dan mag je de betaalde credits later gebruiken. Bij een 1x per week abonnement heb je recht op 5 credits per maand. Dit betekent dat je deze het gehele jaar nog kunt gebruiken en dus extra mag sporten.
 • Heb je een onbeperkt abonnement dan krijg je tegoedbon van 10 euro per maand. Voor de maanden april en mei een tegoedbon van 20 euro krijgen. Welke te besteden is in onze webshop.
 • Met jouw steun kan je straks nog meer sporten. Grotere mat, grotere kleedkamers, groter fitness, meer toestellen en het allerbelangrijkste dus meer mogelijkheden dubbele lessen per avond te plannen en ook op zaterdag. Je investeert dus mee in onze toekomst.
 • En als laatste: als we weer open zijn zullen we al onze ambassadeurs zichtbaar maken in ons pand. Onze fotograaf zal voor iedereen een mooie sportfoto maken als dank voor de steun en wij dragen dit uit op een speciale wand met al onze ambassadeurs en dit zijn jullie! We zullen dit combineren met een feestje 😉

DE MEIVAKANTIE

Tijdens de meivakantie zullen alle jeugdactiviteiten komen te vervalen. Voor nu althans. Van maandag 27 april t/m zondag 08 mei vervallen alle jeugdlessen in verband met de meivakantie. Mochten we verantwoord buiten kunnen trainen dan zullen we eerder starten en afwijken van de meivakantie. Hierover hopen we voor het einde van de week meer duidelijkheid over te geven. Voor de senioren draaien we een aangepast Zoom rooster tijdens de meivakantie.

De volgende lessen komen tijdens de Meivakantie te vervallen:
1. Power Boxing maandagavond 19:30 uur
2. Power Boxing woensdagavond 19:30 uur
3. Karate senioren woensdagavond 19:30 uur
Wel hebben we de Online Masterclass Karate op vrijdag 01 mei en de Online Masterclass zelfverdediging op vrijdag 08 mei gepland staan. Ben jij er bij?

TOT SLOT

We hopen dat we vanaf 19 mei gewoon aan de slag kunnen en hebben al een plan klaarliggen als we dit op 1,5 meter afstand moeten doen. We zullen de aankomende weken jullie op de hoogte houden over de maatregelen die we opgelegd krijgen en zullen steeds communiceren wat dit voor de sportschool en dus jullie betekent. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze mail bel me dan gerust. 

Groetjes,


Danny

Geef een reactie