BNP CROSS – WORK-OUT OF THE DAY

BNP Cross is een trainingsvorm waarbij we kracht- en conditietraining gecombineerd hebben tot één trainingsprogramma. Dit programma is gebaseerd op de bekende trainingsvorm Crossfit. Tijdens de work-out kom je elementen tegen uit gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman. BNP Cross is het vervolg op Functioneel Training en de nadruk ligt op functionele lichaamsbewegingen zoals: rennen, springen, gooien, trekken, duwen en rennen. 

Een BNP Cross work-out kenmerkt zich in een aantal onderdelen:

  1. We starten met een warming-up. Hiermee warmen we je lichaam op en zorgen we voor de juiste mindset. De warming-up staat meestal in het teken van de kern van de work-out.
  2. Trainen techniek om ervoor te zorgen dat je de oefeningen onder controle hebt. Hierdoor voorkomen we blessuren omdat je verantwoord en goed voorbereid aan de work-out of the day begint. 
  3. Na de eerste onderdelen gaan we over naar de WOD (Work-out of the day). De WOD is elke training anders en je traint dus altijd gevarieerd.  Tijdens de WOD word je uitgedaagd om een aantal oefeningen zoveel mogelijk achter elkaar te doen of binnen een bepaalde tijd. Deze bijzondere manier van kracht- en conditietraining helpt je om steeds een stap verder te komen. We registeren je score en zo meet je elke les of je fitter en sterker wordt. 
  4. Cooling-down. Na iedere intensieve training ronden we af met een cooling-down.

Je traint bij ons niet op saaie apparaten.

Je traint in groepsverband en tijdens de trainingen gebruiken we barbells/ battle ropes/ kettlebells/ trx banden en nog veel meer functionele trainingsmaterialen. Om veel aandacht te kunnen geven en de kwaliteit hoog te houden trainen we in kleine groepen van 8 deelnemers. Iedereen doet dezelfde training (WOD) en dit brengt een leuke, sportieve competitie met zich mee. Vaak worden ook tijden of het aantal rondes van bepaalde WOD’s bijgehouden en vergeleken om jezelf de volgende keer te kunnen verbeteren. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat CrossFit boxen vaak een hechte gemeenschap zijn. Hiernaast is het ook nog mogelijk om privé training te krijgen.

Waarom BNP Cross

Wil je afvallen, fitter worden, sterker worden of juist even offline gaan met een toffe training? Dan is BNP Cross een goede training voor jou. Bij ons kan zowel de beginnen sporter als de ervaren atleet terecht. Iedereen traint op zijn eigen niveau en de trainers passen hier de oefeningen op aan. Ben jij de kracht- en conditietraining op saaie toestellen zat en ben je opzoek naar een nieuwe beleving. Plan dan een proefles en ervaar onze training zelf. 

PROEFLES

Geef een reactie