Nieuws

Wijziging abonnementen

Vanaf 1 januari wijzigen de abonnementen en gaan we werken met twee soorten abonnementen, namelijk: white label (alleen sporten) abonnementen en black label abonnementen (full-service met coaching). Naast deze upgrade gaan we ook werken met vaste contracten van 12 maanden. 

Waarom 12 maanden

Wij geloven dat je een doel niet binnen een maand bereikt of binnen drie maanden. Als je een doel wilt bereiken dan kost je dit gemiddeld een jaar. Afgelopen maanden hebben onze begeleiding uitgewerkt en getest in de praktijk. Voor nieuwe leden bieden we een traject aan van 12 maanden met om de drie maanden een coaching en fit test. Daarnaast krijgen zij in die periode drie workshops die helpen met training, voeding en herstel. 

Wat veranderd er voor de huidige leden

Voor de senioren verandert er niks. Je huidige abonnement blijft een maand abonnement en er wijzigt niks aan de kosten. Wil je na 1 januari je abonnement upgraden dan gaan de nieuwe tarieven in en daarom bieden wij alle leden de mogelijkheid om in de december het abonnement te upgraden zonder dat het een 12 maanden abonnement wordt. 

Upgrade 1: van 1x per week naar onbeperkt

Voor slecht 10 euro in de maand extra kan je onbeperkt sporten. Heb je nu een 1x per week abonnement dan kan je jouw abonnement omzetten naar een onbeperkt maandabonnement. 

Vraag hier je upgrade aan

Upgrade 2: van alleen sporten naar full service

Voor slechts 10 euro in de maand kan je een volledige coaching traject krijgen met onder andere: iedere drie maanden een fit test, trainen op hartslag inclusief coaching en het gebruik van onze nieuwe work-out app waarin je alle je work-outs kan vastleggen. 

Vraag hier je upgrade aan

Nieuwe abonnementsvormen senioren 

White label (alleen sporten)

Full 1x per weekFull onbeperktFlex onbeperkt
12 maanden abonnement – 1x per week sporten – 1x per week open gym12 maanden abonnement -Onbeperkt sporten – Onbeperkt open gymMaand abonnement – Onbeperkt sporten – Onbeperkt open gym
€ 25€ 35€ 49

Black label (inclusief coaching en app)

Full 1x per weekFull onbeperktFlex onbeperkt
12 maanden abonnement – 1x per week sporten – 1x per week open gym – Hartslagtraining + coaching & Work-out App12 maanden abonnement – Onbeperkt sporten – Onbeperkt open gym – Hartslagtraining + coaching & Work-out AppMaand abonnement – Onbeperkt sporten – Onbeperkt open gym – Hartslagtraining + coaching & Work-out App
€ 35€ 45€ 59

Gebruiken maken van de upgrade

Alleen in de maand december is het mogelijk om flexibel gebruik te maken van de upgrade. Je kunt dit doen door ons te mailen en wij zetten dan het gewenste abonnement voor je klaar. Je kunt je voorkeur ook tijdens de les aangeven. 

Geef hier je voorkeur aan

Upgrade jouw abonnement

Vanaf 1 januari wijzigen de abonnementen en wij bieden de huidige leden de kans om voor slechts 10 euro extra onbeperkt te sporten.

Sport je 1x per week dan betaal je nu 25 euro. Voor slechts 10 euro extra sport je voortaan onbeperkt. Bestaande leden kunnen in de maand december hun abonnement omzetten zonder dat het een vast abonnement wordt. Vanaf januari gaan we met jaarcontracten werken en dan kan je alleen nog maar voor dat bedrag onbeperkt sporten met een jaarabonnement.

Wijziging contributie tarieven

Vanaf 1 januari gaan we naar een eenvoudigere abonnementsvorm en verdwijnt het 2x per week abonnement. Je kunt vanaf 1 januari alleen nog kiezen voor 1x per week of onbeperkt. Daarnaast gaan we met vaste contracten van 12 maanden werken (alleen voor nieuwe leden).

Wat veranderd er voor jou

 • Heb je nu een 2x per week maand abonnement dan wordt dit automatisch omgezet naar een onbeperkt abonnement voor dezelfde prijs;
 • Heb je nu een onbeperkt maand abonnement dan wordt je contributie met 6 euro verlaagd vanaf 1 januari. 

UPGRADE JE ABONNEMENT

Pilot polar club

MELD JE NU AAN VOOR DE PILOT EN TRAIN ALS EERSTE OP HARTSLAG. WIJ zoeken 10 leden die meer uit hun training willen gaan halen en op hartslag willen gaan trainen.

Vanaf volgend jaar gaan we de Polar club app introduceren tijdens de senioren lessen. Met deze app trainen we tijdens de groepslessen voortaan op hartslag en kunnen we nog nauwkeurig trainen. 

Waarom op hartslag trainen

Tijdens Power Boxing, Functioneel Training, WOD en Bokszaktraining geven we vaak aan dat we een bepaald energiesysteem trainen. Aan ieder energiesysteem hangt een hartslagwaarde. Wil je dus goed trainen moet je binnen deze waarde blijven. Vaak trainen we te hard waardoor je eigenlijk niet fitter wordt. Met de app krijg je inzicht in je hartslag en kun je nauwkeuriger trainen. De hele training wordt gemonitord en kun je terugzien in je app. Hierdoor zie je ook hoeveel je fitter wordt. 

AANMELDEN

Wat zijn de voordelen

 • Nauwkeuriger trainen
 • Betere ontwikkeling van je energiesystemen (dus meer energie)
 • Beter sturen op vetverbranding (door te trainen in de juiste zone)
 • Inzicht in je hartslag, prestatie en voortuitgang
 • Inzicht in herstel 
 • Online coaching 
 • Registratie activiteiten buiten de sportschool 
 • Inzicht in vebruik calorien 

Hoe werkt het

 1. Vanaf januari 2020 kunnen alle leden die het willen op hartslag gaan trainen;
 2. Voor slechts 10 euro extra per maand krijg je toegang tot de club app;
 3. Je hebt een eenmalige aanschaf van een hartslagmeter van 80 euro (band voor om de onder of bovenarm);
 4. Met je armband log je met slecht één druk op de knop in tijdens de les en jouw hartslag ziet de trainer dan op een app. Hierdoor krijg je tijdens de les nog betere feedback en coaching over je prestatie;
 5. Als je thuis inlogt op de app zie je alle gegevens van je training terug;
 6. Koppel je de app met een hartslag horloge van Polar dan kan je ook buiten je club alle trainingen vastleggen;
 7. Plus de horloge werkt als stappenteller en meet je slaapritme. Hierdoor krijg je advies over je belastbaarheid (deze horloges zijn optioneel). 

De pilot

Wij zoeken 10 leden die voor een maand het systeem willen testen. In de testfase ga je als eerste aan de slag met systeem en help je ons te ervaren hoe het is om ermee te trainen. We gaan je in die maand extra coachen en helpen je op de juiste hartslagzone te trainen. Na deze periode helpt jouw feedback ons om het systeem goed te integreren in de club. 

Kosten

De pilot kost 50 euro en hiervoor krijg je van ons de Polar armband t.w.v. 80 euro. Deze kan je daarna gelijk blijven gebruiken. Verder zitten er geen kosten aan verbonden. 

START

De pilot start maandag 02 december met een uitleg. We starten om 20:00 uur en we leggen dan de Polar app uit. Naast de Polar app ga je gelijk aan de slag met WOD app om al jouw work-outs vast te leggen.

Aanmelden

Wil jij als eerste het systeem testen dan kan je jezelf aanmelden via deze link. 

Kata pinan wat?

Ken je dat gevoel? Je kind komt thuis en heeft een nieuw Kata geleerd en vraagt of jij wilt helpen het Kata te leren. Waar moet je dan beginnen? Sommige ouders gaan slim even op Youtube kijken en proberen zo te helpen. Maar dit blijft altijd nog knaplastig. 

Tijdens de examenperiode krijgen we vaak vragen van ouders of we een Kata willen filmen zodat ze hun kind beter kunnen helpen. Het Kata is het moeilijkste onderdeel van het examen voor kinderen en vaak oefenen kinderen dit ook thuis. Wij willen ouders helpen om dit begeleiden en hebben daarom een speciale Kata cursus voor ouders. Leer in 8 weken het Kata dat jouw kind moet weten voor zijn examen. 

Algemene informatie

 • Wat: Kata cursus voor ouders
 • Wanneer: 8 woensdagen van 20:30 – 21:30
 • Start cursus: woensdag 13 november (t/m woensdag 15 januari)
 • Kosten: € 50,- 

Wat leren we je:

 • De gedachtegang achter het Kata
 • De basis standen en technieken
 • De volgorde en de combinaties van het Kata
 • De belangrijke punten waarmee je jouw kind echt vooruit kan helpen
 • Het Kata over te dragen (leren je lesgeven);

Geen karatepak nodig

Tijdens de cursus heb je geen karatepak nodig. Je kunt gewoon lekker in je normale kleding meedoen.

Meld je nu aan

Wil je niet meer met een mond vol tanden staan en je kind helpen met zijn Kata kom dan meedoen. We hebben plek voor 10 ouders en aanmelden kan tot 11 november. Aanmelden kan via deze link.

Clubkampioenschappen Karate

Op zaterdag 16 november wordt het 3clubkampioenschap gehouden.

Deze competitie is binnen onze school speciaal bedoeld voor kinderen die nog geen of weinig ervaring hebben in het doen van wedstrijdjes. Tijdens de clubkampioenschappen staat het plezier voorop. Kinderen verzamelen tijdens de competitie punten door het lopen van stijlvormen (kata) en/of kumite wedstrijden.

OPZET

Deelnemers worden zo goed mogelijk ingedeeld op basis van leeftijd, sekse, gewicht, lengte en band. Bitje en handschoenen verplicht kleur van de handschoenen zijn vrij. Het is niet verplicht om aan de clubkampioenschappen mee te doen. Wij hopen wel dat iedereen meedoet zodat we een leuke dag met alle leden hebben. 

Inschrijving

Inschrijven voor de clubkampioenschappen kost € 7,50 euro ongeacht 1 of 2 onderdelen. Ouders kunnen gewoon lekker komen kijken en die betalen niks.  Je kunt je zoon of dochter via de onderstaande link inschrijven.

Programma

 • Leeftijd 6 t/m 8 jaar: melden om 14.30 uur en omstreeks 15.00 uur beginnen.
 • Leeftijd 9 t/m 13 jaar melden om 15.30 uur en omstreeks 16.00 uur beginnen

Rooster herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zullen alle jeugdlessen komen te vervallen. Voor de senioren draaien we een aangepast rooster, namelijk: 

Maandag 21 oktober

09:00 WOD
10:30 Bokszaktraining
19:00 Kickboksen/ Power Boxing

Dinsdag 22 oktober

19:00 WOD
19:30 Power Boxing
20:30 Functioneel Training

Woensdag 23 oktober – Gesloten

Donderdag 24 oktober

20:30 – 21:30 Functioneel Training

Vrijdag 25 oktoker

19:30 – 20:30 Karate Senioren
20:30 – 21:30 Power Boxing

Zondag 27 oktober

10:00 – 11:00 Bokszaktraining
11:00 – 11:30 WOD

START MET EEN VECHTSPORT EN WORD ECHT STERKER, FITTER EN ENERGIEKER!

In september start de Budo Fabriek met de start-up weken.

Heb je ooit willen starten met karate of kickboksen, maar heb je het tot nu toe niet aangedurfd? Deze maand helpen wij je met extra begeleiding. Wil jij na jouw vakantie die frisse start nu echt gaan maken en tijd aan jezelf besteden? Start dan nu met trainen!

Starterspakket

Met ons starterspakket sport je 90 dagen onbeperkt en heb je toegang tot 4 exclusieve workshops. Dit pakket kost slechts € 99 euro. Schaf je het pakket aan voor 15 september dan krijg je van ons een karatepak of bokshandschoenen t.w.v. 38 euro.  

AANVRAGEN STARTERSPAKKET

Workshops

In de maand september hebben we vier exclusieve workshops om je te helpen te starten. De workshop gaan ieder in op verschillende basisprincipes van één van onze sporten. Door de workshop krijg je meer achtergrond informatie en kan je nog beter starten. De workshops zijn: 

 • Workshop fundamentals training (wat is trainen en hoe bereik je jouw doel)
 • Workshop fundamentals Karate (basisprincipe karate, trainingsmethoden  en basis technieken zoals trappen, stoten en blokkeringen) 
 • Workshop fundamentals Power Boxing (basisprincipe kickboksen, trainingsmethoden en basis stoten, hoeken en trappen)
 • Workshop fundamentals Krachttraining (basisprincipe krachttraining, trainingsmethoden en de basis oefeningen zoals de squat, deadlift, push-up en de pull-up)

POWER BOXING

Met Power Boxing en kickboksen verleg je jouw grenzen en ga je tot het uiterste. Dit levert je naast een hogere vetverbranding ook meer energie op. Zodra je de mat op stapt,staat je telefoon uit en heb je echt tijd voor jezelf. Wij beloven je dat je voldaan en met meer energienaar buiten loopt.

KARATE

Met karate maken we je flexibeler, explosiever en vergroten we je balans. Raak je uit balans bij een aanval of blijf je in controle en houd je de regie over je tegenstander? Je zult ontdekken dat deze lessen verder reiken dan alleen de mat. 

FUNCTIONEEL TRAINING

Met Functioneel Training maken wij je serieus sterker. Geen vaste toestellen en saaie oefeningen. Wij trainen je lichaam op een manier zoals je het hoort te gebruiken. We laten je kracht, snelheid en explosiviteit ervaren en bouwen dit uit. 

Aanmelden

Vraag nu een startpakket aan via deze link. Als je voor 15 september lid wordt ontvang je van ons een gratis Karatepak of Bokshandschoenen t.w.v. 38 euro. Dit geld ook voor alle jeugdlessen. 

Rooster zomervakantie 2019

Zomervakantie

De zomervakantie voor de jeugdlessen is van 22 juli tot en met 30 augustus. De jeugdlessen starten weer maandag 02 september tegelijk met de scholen.

Voor de senioren gaan de lessen gewoon door tijdens de zomervakantie met uitzondering van de weken dat we op vakantie zijn. De sportschool is gesloten van vrijdag 26 juli tot en met 16 augustus. Vanaf maandag 19 augustus draaien we weer het normale rooster voor alle senioren lessen.

Rooster senioren lessen tijdens de vakantieperiode (week 30, 34 en 35)

Maandag
19:00 – 19:30 Circuit Training
19:30 – 20:30 Kickboksen & Power Boxing

Dinsdag
19:30 – 20:30 Power Boxing
20:30 – 21:30 Functioneel Training

Woensdag
09:00 – 09:30 Circuit Training
09:30 – 10:30 Power Boxing

Donderdag
19:30 – 20:30 Kickboksen & Power Boxing
20:30 – 21:30 Functioneel Training

Vrijdag
09:00 – 09:30 Circuit Training
09:30 – 10:30 Power Boxing
19:15 – 20:15 Karate senioren
20:15 – 21:15 Power Boxing
(week 30 is er geen les op vrijdag i.v.m. onze vakantie)

Banden examen 13 juli

Op zaterdag 13 juli staat het traditionele bandenexamens gepland. Het examen zal niet tijdens de reguliere les plaatsvinden maar apart op zaterdag. We kiezen hiervoor omdat we dan meer tijd en rust hebben voor de examens. 

Tijden per groep

De onderstaande tijden hanteren we voor de examens. We starten met de kinderen van de leeftijdsgroep 06 t/m 08 jaar. Mocht je kind in de oudere groep sporten en nog geen 09 jaar zijn dan is zijn of haar examen gewoon met de eigen groep. Is je kind 8 jaar en traint hij of zij in de tweede groep dan is het examen dus ook in de tweede groep. 

 • 10:30 – 11:30 groep 1: leeftijd 06 t/m 08 jaar
 • 12:00 – 13:00 groep 2: leeftijd 09 t/m 14 jaar

Kosten

Het examen kost 15 euro en dit is inclusief een band en diploma. Het examengeld dient vooraf betaald te zijn. 

Inschrijven
De kinderen die examen mogen doen krijgen tijdens de les een formulier. Aanmelden is mogelijk door het formulier in te leveren.

Let op: het formulier met gegevens moet voor 10 juli ingeleverd worden. Dit in verband met het schrijven van de diploma’s. 

Kijken
Tijdens de examens mag er gekeken worden. Ook opa of oma mag mee. In verband met de beperkte ruimte hanteren we de regel dat er drie mensen per examenkandidaat mogen kijken. 

Download hier het opgaveformulier

Opening testlab woensdag 26 juni

Op woensdag 26 juni geven we alle leden de mogelijkheid om hun fitheid te laten meten. Wil jij weten hoe fit je bent en hoe je kracht en conditie is? Meld je dan aan voor één van de blokken.

Let op: aanmelden is verplicht omdat we maar een beperkt aantal mensen tegelijk kunnen testen. 

Algemene informatie

 • Wie: speciaal voor leden die hun fitheid willen testen
 • Waar: Budo Fabriek
 • Tijdstip: blok 1 19:00 – 20:30 uur / blok 2: 21:30 – 22:00 uur
 • Kosten: geen
 • Aantal deelnemers: maximaal 10 per blok (in totaal hebben we maar plek voor 20 leden)
 • Aanmelden: via deze link

AANMELDEN Blok (1) 19:00 uur

Aanmelden blok (2) 20:30 uur

Wat testen we

We testen op zeven onderdelen, namelijk:

 • Uithoudingsvermogen (VO2-Max)
 • Krachttest bovenlichaam (Push-up test)
 • Krachttest romp (Sit-up test)
 • Krachttest onderlichaam (Muurzit test)
 • Type spiervezel test (Sprong test)
 • Snelheid test (Illinois Agillity test)
 • Coördinatie test 

INTAKE

Voordat we de test starten krijg je een intake inclusief medische vragenlijst. Na de intake voeren we eerst de volgende testen uit: 

 • Vetpercentage meting (inclusief BMI, Vochtpercentage, Spiermassa)
 • Belastbaarheid meting

Uitkomst 

We hebben vier niveaus bestaande uit in totaal zeven levels. Na de test tellen we alle scores bij elkaar op en komt er een niveau uit en dan weet je hoe jouw conditie ervoor staat. Het hoogste level is elite en hiervoor moet je op alle onderdelen maximaal scoren. Wij dagen jou uit om te kijken of je dit haalt.  

Niveau’s en levels fittest figth and strengthacademy Budo Fabriek

BASIC
Level 1: witte
Level 2: gele 
PRO
Level 3: oranje
Level 4: groene 
ELITE
Level 5: blauw
Level 6: bruin
MASTER
Level 7: zwart

Waarom testen

Door te testen krijg je inzicht in je sterke kanten en minder sterke kanten. Je kan hierdoor gerichter trainen. Scoor je bijvoorbeeld op conditie heel goed en op kracht minder, dan weet je dat je hier specifiek op kunt gaan trainen. Hierdoor wordt je in zijn geheel sterker. Daarnaast kan je de fittest herhalen en zo krijg je inzicht op je vooruitgang. 

Kosten en vervolg

Omdat we de fittesten introduceren zit er aan de eerst test geen kosten verbonden. Wij willen alle leden de mogelijkheid geven een test te doen. Mochten we qua aanmelding vol zitten dan plannen we nog een tweede avond. Normaal kosten de fittesten 40 euro en deze zijn aan te schaffen via de webshop. Een vervolgtest kan je dus zelf aanschaffen en op ieder moment dat je wilt doen.