Nieuws

Rooster meivakantie

Tijdens de meivakantie hebben we een aangepast rooster. Wij zijn geslotenvan maandag 22 april t/m maandag 29 april. Vanaf 30 april zullen de lessen weer gewoon starten. Tijdens de meivakantie hanteren we het volgende rooster:  

AANGEPAST ROOSTER

VRIJDAG 19 APRIL (GOEDE VRIJDAG)
09:00 – 09:30 Circuit Training
09:30 – 10:30 Power Boxing
16:00 – 16:45 Karate 4 & 5 jaar
17:00 – 17:45 Karate 6 t/m 8 jaar 
18:00 – 19:00 Karate 9 t/m 14 jaar
19:15 – 20:15 Karate senioren
20:15 – 21:15 Power Boxing

DINSDAG 30 APRIL
19:30 – 20:30 Power Boxing
20:30 – 21:30 Functioneel Training
21:30 – 22:30 Karate sparren

WOENSDAG 01 MEI – GESLOTEN

DONDERDAG 02 MEI
19:30 – 20:30 Kickboksen
20:30 – 21:30 Functioneel Training

VRIJDAG 03 MEI
09:00 – 09:30 Circuit Training
09:30 – 10:30 Power Boxing
16:00 – 16:45 Karate 4 & 5 jaar
17:00 – 17:45 Karate 6 t/m 8 jaar 
18:00 – 19:00 Karate 9 t/m 14 jaar
19:15 – 20:15 Karate senioren
20:15 – 21:15 Power Boxing     

SPORTSCHOOL IS VERDER GESLOTEN OP

 • DONDERDAG 30 MEI (HEMELVAARTSDAG)
 • MAANDAG 10 JUNI (PINKSTERMAANDAG

Try-outs Kickboksen & Power Boxing

Word je direct na de try-outs lid dan ontvang je een paar bokshandschoenen t.w.v. 38 euro.

Door de populariteit van power Boxing hebben we besloten ook kickboksen aan te gaan aanbieden. Hierdoor kunnen we meer diepgang aanbieden voor sporters die specifieker willen trainen. Meer technieken willen leren en ook willen leren dit toe te passen in een vrije situatie. Power Boxing kenmerkt zich als een conditie les zonder sparren. Bij Kickboksen zit dit element er wil in, net zoals bij Karate. We bieden dit op een veilige manier aan waardoor iedereen mee kan doen. Aldus Danny Rijnhout, eigenaar en trainer van de Budo Fabriek. 

WAT IS HET VERSCHIL MET POWER BOXING
Het grote verschil met Power Boxing is dat het geen conditietraining is maar een vechtsporttraining. We leren je dus echt vechten en verdedigen. Dit doen we in een veilige omgeving waarbij je veel dieper op de technieken en combinaties ingaat. Naast de technische elementen komen er ook veel tactische elementen aanbod. Wil jij je (door) ontwikkelen en je techniek verbeteren dan is Kickboksen een mooi vervolg op Power Boxing, Cardio Boxing of alle andere vormen van conditionele boks lessen. 

PROBEER ONZE LES 

Altijd al willen starten met Kickboksen of Power boring volg dan één van onze try-outs. Dit kan op de volgende momenten: 

Try-out kickboksen jeugd 10 t/m 17 jaar
Datum: maandag 25 maart
Tijd: 17:00 – 18:00
Aanmelden via deze link

Try-out kickboksen senioren 18+
Datum: donderdag 28 maart 
Tijd: 19:30 – 20:30
Aanmelden via deze link

Try-out Power Boxing
Datum: zondag 31 maart
Tijd: 10:00 – 11:00
Aanmelden via deze link

WAT HEB JE NODIG

Tijdens de les heb je bokshandschoenen en scheenbeschermers. Je hoeft niet gelijk alles aan te schaffen. Je kunt eerst de les proberen en de beschermingsmaterialen bij ons lenen. Als het dan bevalt kun je ze via de Budo Fabriek bestellen.  De eerste les heb je dus alleen sportkleding nodig. 

AANMELDEN

Wil je een try-out meedoen geef jezelf dan op via de bovenstaande link of stuur een mail naar info@budofabriek.nl . Aanmelden is gratis en na de try-outs starten we de week erna de echte lessen. Mocht je niet willen sparren dan kan je altijd een Power Boxing les meedoen. Deze les geven we op drie avonden, twee ochtenden en vanaf april ook op zondag. Het rooster kun je vinden op onze website. 

TRY-OUT KICKBOKSEN

Door de populariteit van Power Boxing hebben we besloten ook Kickboksen op het rooster te gaan aanbieden. Hierdoor kunnen we meer diepgang aanbieden voor leden die specifieker willen trainen. Meer technieken willen leren en ook willen leren dit toe te passen in een vrije situatie.

Power Boxing kenmerkt zich als een conditie les zonder sparren. Bij Kickboksen zit dit element er wil in, net zo als bij Karate. We bieden dit op een veilige manier aan waardoor iedereen mee kan doen. 


Wat is het verschil met Power Boxing

Het grote verschil met Power Boxing is dat het geen conditietraining is maar een vechtsporttraining. We leren je dus echt vechten en verdedigen. Dit doen we in een veilige omgeving waarbij je veel dieper op de technieken en combinaties ingaat. Naast de technische elementen komen er ook veel tactische elementen aanbod. Wil jij je dus door ontwikkelen en je techniek verbeteren dan is Kickboksen een mooi vervolg op Power Boxing. 

Wat zijn de overeenkomsten

We zullen tijdens deze les ook veel stootkussens gebruiken en je traint ook de hele les samen. De intensiteit is dus vergelijkbaar met een Power Boxing les. De les is dus te doen voor alle leden die Power Boxing. 

Wat heb je nodig

Tijdens de les heb je scheenbeschermers en een bitje nodig. Beide kun je via de webshop bestellen en zijn bij ons te verkrijgen. Je hoeft niet gelijk alles aan te schaffen. Je kunt eerst de les proberen en de scheenbeschermers bij ons lenen. Als het dan bevalt kun je ze via de webshop bestellen.  De eerste les heb je dus alleen sportkleding nodig.

Try-outs

Eind maart plannen we voor beide lessen een try-out. Bij voldoende animo starten de week daarop de lessen op hetzelfde tijdstip. De try-outs zijn op de volgende momenten: 

 • Try-out jeugd kickboxen (10-17 jaar) maandag 25 maart 17:00 – 18:00
 • Try-out seniroen kickboxen (18+) donderdag 28 maart 19:30 – 20:30 . 

AANMELDEN

Wil je een try-out meedoen geef jezelf dan op via de onderstaande link. 

Aanmelden 25 maart

Aanmelden 28 maart

Uitkomsten ledenonderzoek

Twee weken geleden hebben we een mail gestuurd met een aantal vragen over het rooster en het sportaanbod. We zijn erg blij dat ongeveer de helft van de leden de moeite heeft genomen het onderzoek in te vullen en dit helpt ons enorm bij het maken van keuzes.

En die keuzes hebben we gemaakt! Vanaf 1 maart gaan er een aantal zaken veranderen en in maart plannen we een aantal try-outs voor lessen die vanaf 1 april mogelijk op het rooster komen. Lees hieronder welke keuzes we dankzij jullie input hebben gemaakt. 

Vanaf 1 maart op woensdagochtend les!

Uit het ledenonderzoek is naar voren gekomen dat de dinsdagochtend geen goed gekozen ochtend is om te sporten. Veel leden hebben aangegeven dat woensdagochtend een gewenste dag is en daarom verschuift de dinsdagochtend per 1 maart structureel naar de woensdag. Het rooster op de woensdagochtend is als volgt: 

 • 09:00 – 09:30 Circuit Training
 • 10:00 – 11:00 Power Boxing

Dit betekent dat het Medisch Functioneel trainen in de ochtend op dit moment komt te vervalen. Dit uur is verschoven naar donderdagavond. Tijdens deze reguliere Functioneel Training les is onze fysiotherapeut aanwezig en kunnen we mensen met medische klachten laten instromen met extra begeleiding. 

Try-out zondagochtend 

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er voldoende belangstelling voor een sportdag in het weekend. Vanaf 1 april starten we daarom, mits het animo groot genoeg is, op de zondag.  Het rooster voor de zondagochtend wordt: 

 • 10:00 – 11:00 Power Boxing
 • 11:00 – 11:30 Circuit Training

Op zondag 31 maart hebben we een try-out gepland staan voor de zondag. Wij hebben de intentie om de lessen structureel op het rooster te zetten en bij voldoende animo zullen we dit ook zeker doen. Aanmelden voor de try-outs kun je via de onderstaande link doen. Wil je iemand meenemen stuur ons dan even een mail en dan zetten we diegene op de lijst.  

AANMELDEN TRY-OUT WEEKEND WORK-OUT POWER BOXING

AANMELDEN TRY-OUT WEEKEND WORK-OUT CIRCUIT TRAINING

Speciale wedstrijdtraining jeugd

Helaas kunnen we op dit moment nog geen extra wedstrijdtraining voor de jeugd plannen. De reden hiervoor is dat we nog geen geschikte ruimte op het rooster hebben gevonden om dit te plannen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er zeker behoefte is en het liefste op woensdagavond. Voor ons is dit ook een wenselijke avond alleen heb ik deze avond nog geen vrij. Ik hoop binnen nu en een halfjaar deze ruimte wel te hebben en dan de training te kunnen starten. Voor nu gebruiken we de reguliere maandagavond les (van 18:00 – 19:00 uur) om gerichter op wedstrijden te trainen. Leden die extra wedstrijdtraining willen volgen raden we dus aan om deze tweede training zeker ook te volgen. Dit geld overigens voor de kinderen vanaf 08 jaar. 

Start 2e sportvasten groep

Op donderdag 04 april starten we de tweede sportvastengroep. Wegens succes van de eerste groep en de grote belangstelling hebben we besloten om een tweede groep te starten. Wil je ook 4-6 kilo kwijt en meer energie lees dan hieronder de ervaringen van de eerste groep. 

“Het was zwaar vooral mentaal. Ik ben er nu pas achter hoeveel suiker en snacks ik op een dag naar binnen werk. Ondanks dat het zwaar was zou ik het zo weer doen. Voel me veel energieker, mijn lichaam is rustiger en ben 6 kilo kwijt. Quote deelnemer eerste groep.”

De eerste groep sportvasters hebben het programma achter de rug en hoe! Gezamenlijk zijn ze meer dan 25 kilo afgevallen. De deelnemers zijn gemiddeld 6 cm buikomvang kwijt. Ee mooi resultaat waar ze hard voor gewerkt hebben. Gezamenlijk zijn ze begonnen aan het programma waarbij ze in vier dagen hun suiker innamen hebben afgebouwd om daarna drie dagen te vasten. De drie vasten dagen werden door de meeste deelnemers als zwaar ervaren, vooral mentaal. Het niet eten en sporten was goed te doen. 

“Voor het sportvasten programma had ik weinig energie en moest ik zelfs s’ middags vaak even gaan liggen. Ik voel me nu veel energieker en heb in de middag geen energiedip meer. Quote deelnemer eerste groep.” 

WAT DOET SPORTVASTEN

Sportvasten helpt je om in 10 dagen de switch van suiker- naar vetverbranding te maken. Dit levert naast gewichtsverlies en verlies in buikomvang ook een enorme boost aan energie op. Het voordeel van het programma is dat het kort is en dat je daarna gewoon normaal kunt eten. Na de 10 dagen krijg je adviezen om je voeding aan te passen. Gezond eten, minder kolhydraten maar ook gewoon lekkere dingen kunnen blijven eten. Je lichaam blijft na de kuur in de vetverbrandingstand en daardoor verbrandt je meer. Na een aantal maanden kan je weer een korte kuur (slecht drie dagen of één dag) doen om jouw lichaam in de vetverbrandingsstand te houden, dit zonder dat je jezelf moet onthouden van alle lekkere dingen die je kunt eten. Maar neem maar van ons aan. Je gaat een stuk minder suiker eten als je er eenmaal vanaf bent. 

MEEDOEN

Het sportvasten programma duurt 10 dagen en wordt gecombineerd met iedere minimaal een uur bewegen. Wil je meer weten over het programma of wil je jezelf aanmelden klik dan op de onderstaande link.

AANMELDEN SPORTVASTEN PROGRAMMA

Traditionele banden examen op 09 februari

In verband met de vanencompetitie verschuift het traditionele banden examen naar zaterdag 09 februari. Het examen zal dit keer niet tijdens de reguliere les plaatsvinden maar apart op zaterdag. We kiezen hiervoor omdat we dan meer tijd en rust hebben voor de examens.

Tijden per groep
De onderstaande tijden hanteren we voor de examens. We starten met de kinderen van de leeftijdsgroep 06 t/m 08 jaar. Mocht je kind in de oudere groep sporten en nog geen 09 jaar zijn dan is zijn of haar examen gewoon met de eigen groep. Is je kind 8 jaar en traint hij of zij in de tweede groep dan is het examen dus ook in de tweede groep.

 • 10:30 – 11:30 groep 1: leeftijd 06 t/m 08 jaar
 • 12:00 – 13:00 groep 2: leeftijd 09 t/m 14 jaar

Kosten
Het examen kost 15 euro en dit is inclusief een band en diploma. Het examengeld dient vooraf betaald te zijn.

Inschrijven
Aanmelden is mogelijk door dit formulier in te leveren. Inschrijving en de betaling kan ook via het systeem fitmanager. In de reserveringsomgeving kan je jouw zoon of dochter opgeven voor de examens en dan ook gelijk betalen. Dit mag ook contant tijdens de les.

Let op:het formulier uit de bijlage moet altijd ingeleverd worden. Dit in verband met het schrijven van de diploma’s. 

Kijken
Tijdens de examens mag er gekeken worden. Ook opa of oma mag mee. In verband met de beperkte ruimte hanteren we de regel dat er drie mensen per examenkandidaat mogen kijken.

Mocht je vragen hebben over het examen of mocht je echt niet kunnen, laat het ons dan weten. 

Start groep sportvasten

Op donderdag 07 februari starten we de eerste sportvasten groep. De unieke wetenschappelijk bewezen methode helpt je om de switch te maken van suikerverbranding naar vetverbranding. Door de switch kan je lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding, gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

DOOR DE SWITCH KAN JE LICHAAM OP KORTE TERMIJN PROFITEREN VAN ALLE VOORDELEN VAN VETVERBRANDING: GEWICHTSVERLIES, MEER ENERGIE EN EEN COMPLEET FITTER GEVOEL. 

GROEPSPROGRAMMA

 • Traject in een kleine groep
 • Starten met een gezamenlijke intake op 07 februari om 19:30 uur
 • 10 dagen bewegen 
 • Dagelijks contact via de app met je eigen coach
 • Kosten: 199 euro (inclusief begeleiding en pakket)

OPBOUW SPORTVASTEN

De 10-daagse Sportvastenkuur doe je volledig onder onze begeleiding. Sportvasten begint met drie afbouwdagen. In de afbouwdagen doe je aanpassingen in je voeding. Vervolgens ga je twee tot drie dagen sapvasten. Daarna bouw je in de laatste vier dagen je voeding weer gecontroleerd op. Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag op een bepaalde intensiteit. De intensiteit en de duur wordt persoonlijk voor jou bepaald door ons. Zodra je suikerverbranding is geswitchted naar vetverbranding heb je het doel van de kuur behaald. Je nieuwe lifestyle is begonnen!

MEEDOEN?

Meld je dan nu aan en ontvang van ons meer informatie.

16 februari vanencompetitie

 Op zaterdag 16 februari 2019 wordt de 19decompetitiedag van de Jeugdvaantjes competitiegehouden. Deze competitie is binnen onze school speciaal bedoeld voor kinderen die nog geen of weinig ervaring hebben in het doen van wedstrijdjes. De competitiedagen worden minimaal driemaal per seizoen op een leuke, kleinschalige en sportieve manier opgezet. Alleen kinderen van de karatescholen van Budo Vereniging Unity99, Unity99, Tadashiido, karate Moerdijk, Budo Fabriek en sportschool Muilwijk nemen deel aan deze competitie.

Opzet competitie

Kinderen verzamelen op de competitiedagen punten door het lopen van stijlvormen (kata) en/of kumite wedstrijden. Zowel bij goede als bij minder goede uitvoering, bij winst en bij verlies worden er punten toegekend. Dit betekent dat alle kinderen beloond worden voor hun inzet. De punten van verschillende competitiedagen worden bij elkaar opgeteld. Aan het eind van elke competitiedag ontvangt elke deelnemer een diploma met het actuele puntentotaal. Elke keer als een deelnemer er 100 punten bij heeft, ontvangt deze een vaantje corresponderend met een bandkleur. Bij 700 punten ontvangt de deelnemer een trofee en promoveert deze naar een hogere klasse.

INDELING

Deelnemers worden zo goed mogelijk ingedeeld op basis van leeftijd, sekse, gewicht, lengte en band.

Kosten en extra informatie

Bitje en handschoenen verplicht kleur van de handschoenen zijn vrij. Het is niet verplicht om aan alle competitiedagen mee te doen. Als een deelnemer een competitiedag afwezig is, dan blijven de punten gewoon staan tot de eerstvolgende keer. Voor elke competitiedag wordt je apart uitgenodigd. Inschrijving kost €5,00per competitiedag ongeacht 1 of 2 onderdelen. Publiek heeft vrij toegang.

Deelname aan deze competitiedagen levert een grote bijdrage aan de voorbereidingen voor de bandexamens. Bovendien is het gewoon erg leuk!

Programma en tijden

 • Leeftijd 6 t/m 9 jaar              melden om 12.30 uur en omstreeks 13.00 uur beginnen.
 • Leeftijd 10 t/m 13 jaar          melden om 14.30 uur en omstreeks 15.00 uur beginnen

Locatie:

dojo Unity99, Swalm 2, 3068 LH Rotterdam (Zevenkamp)

Inschrijven en betalen

Je kunt jouw zoon of dochter via de onderstaande link opgeven. Tijdens de les kun je het officiële formulier invullen met de ontbrekende gegevens.

Inschrijven 06 t/m 10 jaar

Inschrijven 10 t/m 13 jaar

Clinic tweevoudig vice-wereldkampioen karate

Razendsnelle stoten, soepele trappen, tactische tips en een ware handtekeningsessie. Het zat er allemaal in zaterdag. De leden van de Budo Fabriek kregen een speciale wedstrijd clinic van niemand minder dan Geoffrey Berens, tweevoudig vice-wereldmapioen en coach van de nationale heren selectie van de Karatebond Nederland. 

Afgelopen zaterdag bestonden we precies 1 jaar en dit wilde we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor onze jeugdleden hebben we daarom een clinic georganiseerd. De meeste jeugd traint al een jaar Karate en hebben behoorlijke stappen gemaakt. We hebben de eerste clubkampioenschappen gehad en een aantal jeugdleden zijn ook naar de regionale wedstrijden geweest. Om onze jeugd voor te breiden op de echte toernooien hebben we daarom een speciale clinic georganiseerd. Aldus Danny Rijnhout, eigenaar Budo Fabriek.

Geoffrey Berens is de Arjan Robben van het Nederlandse Karate. Eén van de grootste talenten van de afgelopen tien jaar. Naast vice-werkampioen is hij ook meervoudig Nederlands Kampioen en Europees kampioen. De leden van de Budo Fabriek hadden de unieke kans om tijdens deze masterclass de fijne kneepjes van het wedstrijdkarate te leren. 

Bij de Budo Fabriek bieden ze Karate lessen vanaf 3 jaar aan. Wil je jouw kind laten ervaren hoe leuk Karate is? Vraag dan via de site www.budofabriek.nleen gratis proefles aan.

Vacature: starters met lef gezocht

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Wij zoeken starters met lef! Wil jij dit jaar je eigen Yoga studio realiseren of aan de slag als zelfstandig personal trainer of fitness trainer dan zoeken wij jou!

Wordt onderdeel van een uniek concept. Wij bieden je niet alleen een plek om te starten maar helpen je ook jouw bedrijf te realiseren en uit te bouwen.

Wil je alleen een uurtje lesgeven bel ons dan vooral niet. Wij zoeken starters die groots denken en samen met ons zoveel mogelijk mensen in beweging willen zetten.  

Ps: ben jij gediplomeerd Yoga docent (of Pilates), fitness en/of personal trainer of vechtsport trainer en klaar voor de volgende stap. Stuur dan een mail naar danny@budofabriek.nl en wij gaan graag met je in gesprek.