Wat is sportvasten

SPORTVASTEN IS EEN 10-DAAGSE TRAININGSMETHODE WAARBIJ JE SPIEREN EN DE LEVER WORDEN GETRAIND IN HET VERBRUIK VAN VET IN PLAATS VAN SUIKER. DIT IS DAN OOK DE MEEST BELANGRIJKE VERANDERING IN HET LICHAAM TIJDENS DE KUUR, WANT ALS VETVERBRANDER HOU JE SPORT LANGER VOL, VOEL JE JE FITTER IN HET DAGELIJKS LEVEN, HERSTEL JE SNELLER EN HEB JE MINDER SUIKER EN KOOLHYDRATEN NODIG. SPORTVASTEN IS DAAROM DE IDEALE METHODE VOOR MENSEN MET EEN ACTIEVE LEVENSSTIJL DIE DOOR MIDDEL VAN SPORT RESULTAAT WILLEN BEHALEN.

De meeste vrouwen verliezen tijdens de kuur in 10 dagen 2 tot 4 kg lichaamsgewicht, terwijl mannen vaak 3 tot 6 kg verliezen.

Gewichtsverlies is echter slechts een bijeffect van deze turbotraining, al is het voor een hoop mensen wel de hoofdreden om te gaan sportvasten. De switch van suiker- naar vetverbranding is de essentie van sportvasten, omdat deze ervoor zorgt dat de verloren kilo’s er ook in de toekomst af blijven.

Alle factoren die de vetverbranding stimuleren zijn in het Sportvasten samengebracht om zoveel mogelijk resultaat te behalen in een zo kort mogelijke periode. Een combinatie van intensieve duurtraining, sapvasten en intelligent en innovatief samengestelde voedingssupplementen en voedingskeuzes zijn daarbij de belangrijkste peilers.

Sportvasten heeft dus niets met een dieet te maken: het is een duurtrainingsprogramma waarbij we beogen de stofwisseling te veranderen. Dit is voor recreatief sportende mensen aantrekkelijk, maar ook voor prestatiesporters waarbij de lichaamssamenstelling van groot belang is.

Terwijl in de normale sportvoedingsdiëtiek juist wordt geprobeerd om vetmassa te verliezen door geleidelijk minder calorieën te eten zonder daarbij invloed te hebben op de stofwisseling omdat men bang is dat dit te kosten gaat van de sportprestaties, is Sportvasten erop gericht om zo snel mogelijk resultaat te behalen en juist wel invloed te hebben op de stofwisseling en de duursportprestaties.

Sportvasten biedt dus vooral kansen aan de sporter die te zwaar is en in duurconditie en vetverbranding wat extra’s wenst.

De meesten vrouwen verliezen tijdens de kuur in 10 dagen 2 tot 4 kg lichaamsgewicht, terwijl mannen vaak 3 tot 6 kg verliezen.

Heb je eenmaal de 10-daagse kuur een keer gedaan, dan kun je spelen met minikuren van 1 vastendag om de vetverbranding te onderhouden of opnieuw te activeren. Wil je jouw sportprestatie verbeteren of je overtollige kilo’s verliezen en wil je de uitdaging aangaan? Geen je dan op via de onderstaande link. De nieuwe sportvasten kuur start op donderdag 2 juli.